Psych-Illusions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Psych-Illusions

Psychology, mind, behavior, abnormal, biological, cognitive, comparative, cross-cultural, cultural differential, evolutionary, experimental, music, health, theories
 
HomeSearchRegisterLog in

 

 THE MELANCHOLY OF HARUHI SUZUMIYA

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 152
Join date : 2015-07-07

THE MELANCHOLY OF HARUHI SUZUMIYA Empty
PostSubject: THE MELANCHOLY OF HARUHI SUZUMIYA   THE MELANCHOLY OF HARUHI SUZUMIYA EmptyTue Jul 14, 2015 7:07 pm

Gen: Comedie, Romantic, SF
An
: 2006
Produs de: Kyoto Animation
Număr de episoade
: 14
Site oficial
: http://www.haruhi.tv/

THE MELANCHOLY OF HARUHI SUZUMIYA Haruhi_03La prima vedere, Haruhi Suzumiya este doar o elevă care are ceva probleme în a se obişnui cu ideea că trăieşte într-o lume cât se poate de obişnuită. Încă din prima zi de liceu, Haruhi declară sus şi tare că nu o interesează oamenii "obişnuiţi", ci doar extratereştrii, mediumurile, călătorii în timp şi oricine altcineva iasă din tiparele normalului. Surprinzător însă, Haruhi devine interesată de Kyon - un coleg de clasă cât se poate de obişnuit, exceptând poate faptul că întotdeauna sfârşeşte prin a îndeplini orice capriciu al fetei. Împreună, cei doi pun bazele unui nou club, "Brigada SOS", care urmăreşte să investigheze orice întâmplare care are de-a face cu paranormalul. Surprinzător, nu trece mult şi "Brigada SOS" se măreşte. Nici unul din noii membri nu este însă ce pare a fi, iar în scurt timp Kyon află cu stupoare că Haruhi are de fapt întreaga planetă la degetul mic şi că cea mai mică nemulţumire a fetei poate duce la sfârşitul lumii...
 
Povestea este o îmbinare ingenioasă între o comedie romantică şi o poveste sci-fi plină de THE MELANCHOLY OF HARUHI SUZUMIYA Haruhi_04neprevăzut. Cele paisprezece episoade nu respectă ordinea cronologică a evenimentelor şi nu par să aibă vreo logică la început. Cu toate acestea, pe măsură ce seria evoluează, neclarităţile dispar una câte una, iar întâmplările încep să se lege între ele. Singurul dezavantaj este că povestea poate fi destul de greu de urmărit, în special la început. Cu toate acestea, în mod sigur, seria merită efortul.
 
Grafica seriei rămâne fidelă celor două genuri cărora le aparţine. Personajele par desprinse dintr-o comedie romantică, iar fundalurile folosesc culori vii şi dinamice, în timp ce scenele sci-fi îmbină o grafică 2D extrem de bogată în detalii cu câteva elemente 3D - destul de neinspirat alese însă, dovadă fiind faptul că cele două stiluri nu se îmbină cum s-ar fi vrut.
 
În ceea ce priveşte sunetul, The Melancholy of Haruhi Suzumiya se remarcă în special datorită vocilor. Fanii anime vor recunoaşte cu siguranţă vocile lui Aya Hirano (cunoscută pentru rolurile din Death Note - Misa Amane sau Nana - Reira Serizawa) şi Tomokazu Sugita (Chobits - Hideki Motsuwa, Honey and Clover - Takumi Mayama) în rolurile principale. Pe de altă parte, muzica de fundal nici nu deranjează, dar nici nu excelează, iar temele de început şi sfârşit sunt drăguţe, dar... atât.
 
Una peste alta, The Melancholy of Haruhi Suzumiya este una din cele mai bine cotate serii pe site-uri ca Anime News Network sau AnimeNFO, şi pot spune că îşi merită laudele cu prisosinţă.
 

THE MELANCHOLY OF HARUHI SUZUMIYA Haruhi_02Note:

Originalitate: 10/10
Grafică: 9 / 10
Sunet: 9 / 10
Story: 8 / 10

Overall: 9.5

Back to top Go down
https://psych.forumgratuit.ro
 
THE MELANCHOLY OF HARUHI SUZUMIYA
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Psych-Illusions :: Home :: Your first forum-
Jump to: