Psych-Illusions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Psych-Illusions

Psychology, mind, behavior, abnormal, biological, cognitive, comparative, cross-cultural, cultural differential, evolutionary, experimental, music, health, theories
 
HomeSearchRegisterLog in

 

 FULLMETAL ALCHEMIST

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 152
Join date : 2015-07-07

FULLMETAL ALCHEMIST Empty
PostSubject: FULLMETAL ALCHEMIST   FULLMETAL ALCHEMIST EmptyTue Jul 14, 2015 7:07 pm

Gen: Action
An
: 2003
Produs de
: Bones
Număr de episoade
: 51
Site oficial
: http://fullmetal-alchemist.com

FULLMETAL ALCHEMIST Fma_brothersFull Metal Alchemist este o serie care îmbină elemente mistice cu o acţiune explozivă, un umor demenţial, dar şi momente de o mare intensitate dramatică. La prima vedere, o atare combinaţie ar putea să pară exagerată; cu toate acestea, Full Metal Alchemist este o serie echilibrată, care reuşeşte să evite ridicolul şi poate face faţă în acelaşi timp criteriilor oricât de exigente ale unui împătimit anime.
 
Acţiunea este plasată într-o lume asemănătoare cu Europa sfârşitului de secol XIX, împărţită în mai multe teritorii între care se poartă un război aproape continuu. În cel mai mare din aceste teritorii, puterea este deţinută de armată, care, la rândul ei, încorporează oameni cu puteri deosebite - alchimiştii. Cu ajutorul cercurilor de transmutaţie, alchimiştii pot modifica conţinutul materiei, devenind de neînvins în orice confruntare. Alchimia este o ştiinţă bazată pe principiul "schimbului echivalent" ale cărei posibilităţi sunt practic nelimitate, cu o singură excepţie: ea nu poate fi folosită pentru a readuce oameni la viaţă.
 
FULLMETAL ALCHEMIST Fma_hughesPovestea este relatată din perspectiva lui Edward Elric, un tânăr alchimist de o putere neobişnuită. În trecut, Edward şi fratele său mai mic, Alphonse, au încercat să-şi readucă la viaţă mama cu ajutorul alchimiei, însă au dat greş. Datorită principiului "schimbului echivalent", Edward şi-a pierdut un braţ şi un picior - care i-au fost înlocuite mai târziu cu membre robotizate, auto-mails - iar Alphonse şi-a pierdut întreg corpul, spiritul său fiind fixat de fratele său în interiorul unei armuri, tot cu ajutorul alchimiei. Pentru a reveni la normal, Edward şi Alphonse pornesc în căutarea "pietrei filosofale", prin intermediul căreia principiul "schimbului echivalent" poate fi depăşit. Prin urmare, Edward devine, la doar cincisprezece ani, unul din cei mai buni Alchimişti de Stat şi se înrolează în armată.
 
FULLMETAL ALCHEMIST Fma_lustslothÎn căutarea "pietrei filosofale", Edward şi Alphonse se vor confrunta cu hommunculi - fiinţe cu aspect uman şi cu abilităţi supranaturale, create în urma încercărilor nereuşite de transmutare umană. Şi ei caută "piatra filosofală", pentru a deveni, la rândul lor, oameni. Simbolic, şase dintre cei şapte hommunculi poartă numele a şase dintre păcatele capitale amintite în Biblie - Lust, Greed, Gluttony, Wrath, Pride şi Envy. Excepţie face Sloth - care, de altfel, va juca un rol important pe parcursul seriei.
 
Povestea evoluează rapid şi abundă în dezvăluiri surprinzătoare şi răsturnări neaşteptate de situaţie. Cu toate acestea, ea este bine închegată şi uşor de urmărit, urmând ca toate lucrurile să fie lămurite spre final. Personajele, atât principale cât şi secundare, sunt bine conturate şi au un comportament în cea mai mare parte veridic. În Full Metal Alchemist nu există o delimitare clară între personajele pozitive şi cele negative, schimbările de atitudine fiind uneori de-a dreptul spectaculoase.
FULLMETAL ALCHEMIST Fma_brothers2Seria urmăreşte îndeaproape evoluţia lui Edward. Dacă la începutul seriei el are comportamentul unui copil, o dată confruntat cu realităţile unei lumi în care puterea este singurul argument viabil, el începe să se schimbe, sfârşind prin a deveni un luptător calculat, care ştie să profite de slăbiciunile adversarului său. Cu toate acestea, el nu ucide până când nu este nevoit să o facă spre a-şi apăra propria viaţă. Pe de altă parte, Alphonse are puţine astfel de schimbări, el acţionând pe tot parcursul seriei cu inocenţa şi nesiguranţa caracteristică vârstei sale. 
 
În paralel cu povestea fraţilor Elric, seria urmăreşte şi întâmplările din viaţa de zi cu zi ale locotenentului Roy Mustang - în subordinea căruia se află şi Edward - şi a subalternilor săi. Fiecare din aceştia are o personalitate bine conturată: Roy Mustang reprezintă tipul ambiţiosului, care visează să ajungă în cea mai înaltă poziţie a ierarhiei militare, pentru a nu a mai fi nevoit să asculte ordinele nimănui, Riza Hawkeye este tipul femeii dure, pentru care datoria are întâietate chiar şi în faţa sentimentelor, Maes Hughes reprezintă tipul glumeţului, dar în acelaşi timp are o viteză şi o dexteritate de invidiat, şi lista ar putea continua.
 
FULLMETAL ALCHEMIST Fma_militaryÎn ceea ce priveşte sfârşitul, Full Metal Alchemist este una din puţinele serii anime care au un happy end... ei bine... cel puţin, dintr-un anumit punct de vedere. În acelaşi timp însă, finalul este deschis, iar concluzia va veni o dată cu filmul cu acelaşi nume, care va fi disponibil cât de curând în varianta subtitrată.
 
Este de remarcat faptul că seria preia conceptul deja consacrat al "pietrei filosofale", însă îl integrează perfect universului său. Astfel, "piatra filosofală" nu mai reprezintă un artefact ideal, abstract, ci devine un lucru concret, verosimil, care poate fi obţinut prin intermediul alchimiei. Alchimia în sine îşi pierde aura mistică, iar alchimiştii sunt cunoscuţi, respectaţi şi temuţi în acelaşi timp.
 
Din punct de vedere al realizării, Full Metal Alchemist se poate lăuda cu o grafică şi o animaţie care nu dezamăgesc şi o coloană pe care se regăsesc titluri ale unor formaţii cunoscute de j-pop, cum ar fi Porno Grafitti sau Asian Kung-Fu Generation.
 
În încheiere, pot să spun că Full Metal Alchemist mi-a plăcut de la un capăt la celălalt, atât datorită poveştii originale, cât şi a personajelor de care m-am ataşat imediat. În opinia mea, este o serie care nu trebuie ratată de nici un fan anime care se respectă.
 

FULLMETAL ALCHEMIST Fma_schiezkafuhrerNote

Originalitate: 10 / 10
Grafică: 9 / 10
Sunet: 9.5 / 10
Story: 10 / 10

Overall: 9.4 / 10

Back to top Go down
https://psych.forumgratuit.ro
 
FULLMETAL ALCHEMIST
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Psych-Illusions :: Home :: Your first forum-
Jump to: