Psych-Illusions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Psych-Illusions

Psychology, mind, behavior, abnormal, biological, cognitive, comparative, cross-cultural, cultural differential, evolutionary, experimental, music, health, theories
 
HomeSearchRegisterLog in

 

 ELFEN LIED

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 152
Join date : 2015-07-07

ELFEN LIED Empty
PostSubject: ELFEN LIED   ELFEN LIED EmptyTue Jul 14, 2015 7:07 pm

Gen: Acţiune, Horror, Ecchi
An
: 2004
Produs de
: Genco / VAP
Număr de episoade
: 13 + 1
Site oficial
: http://www.vap.co.jp/elfenlied/

ELFEN LIED Elfenlied_lucyDe la început trebuie spus că Elfen Lied se adresează unei categorii restrânse de public. Datorită scenelor de o violenţă extremă şi a celor cu conotaţii mature (deşi nu se ajunge la nimic explicit), această serie nu este recomandată spectatorilor mai tineri sau celor deosebit de sensibili. Cu toate acestea, Elfen Lied nu este un anime care urmăreşte să şocheze prin scene de violenţă gratuită sau nuditate; toate acestea nu fac decât să sublinieze mesajul de ansamblu care se vrea transmis. Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire asupra seriei în sine.
 
Cronologic, acţiunea din Elfen Lied este plasată în Japonia zilelor noastre. O nouă rasă umană  este pe cale să se nască, iar primii reprezentanţi ai săi au apărut deja. Numiţi Diclonius, datorită celor două proeminenţe osoase de pe cap, aceştia se disting prin abilitatea de a folosi aşa-numitul "vector" - un câmp de energie extrem de puternic, care poate abate rafale de gloanţe, ridica obiecte sau distruge corpuri de la distanţă. Pentru a preveni extincţia vechii rase umane, copii diclonius sunt fie ucişi la naştere, fie izolaţi într-o facilitate de cercetare şi supuşi unei serii de experimente şi teste pentru a li se determina potenţialul.
 
ELFEN LIED Elfenlied_koutayukaO fată diclonius, Lucy, reuşeşte să evadeze din această facilitate. Cu toate acestea, ea este lovită de un glonţ şi îşi pierde memoria. Puţin mai târziu, ea este găsită de doi adolescenţi, Kouta şi Yuka. Aceştia se hotărăsc să aibă grijă de Lucy şi, pentru că singurul cuvânt pe care ea şi-l aminteşte este "nyuu", decid să îi spună şi ei tot Nyuu. În scurt timp însă, centrul de cercetare trimite o întreagă echipă de comando pe urmele lui Lucy / Nyuu, echipă în care se află şi un asasin periculos...
 
Cam aşa se rezumă povestea de început a seriei. În continuare, serialul reuşeşte să menţină trează atenţia spectatorului. Povestea este relativ bine închegată, decurge uniform, iar evenimentele se succed în mod firesc, fără surprize sau răsturnări dramatice de situaţie. La început pare chiar că lucrurile decurg prea încet, dar această impresie dispare pe parcurs. Pe de altă parte, flashback-urile care povestesc trecutul lui Lucy şi relaţia ei cu Kouta sunt destul de neinspirat implementate, ocupând uneori mai mult de jumătate dintr-un episod, iar alteori doar câteva minute, fragmentând astfel povestea principală. În plus de asta, trecerile dintre cele două planuri temporale se realizează suficient de brusc încât să facă acţiunea în sine destul de greu de urmărit.
 
ELFEN LIED Elfenlied_nanaChiar dacă tema abordată - aceea a unei noi rase umane - este destul de folosită, Elfen Lied reuşeşte să păstreze o oarecare notă de originalitate. Rasa diclonius este bine individualizată prin particularităţile sale, chiar dacă multe lucruri rămân neexplicate (spre exemplu, care este factorul care a determinat evoluţia, de unde provin acele proeminenţe osoase, de ce există mult mai multe fete diclonius decât băieţi şi aşa mai departe). Pe de altă parte, reprezentanţii săi nu se încadrează cu toţii într-un stereotip, ci au personalităţi distincte şi relativ bine conturate. Diclonius au două personalităţi - una "umană", care variază de la individ la individ, şi una caracteristică speciei, în care singura lor dorinţă este de a ucide.
 
Grafic vorbind, Elfen Lied este un anime care foloseşte din plin avantajele animaţiei computerizate. Mişcările personajelor sunt fluide, naturale, iar fundalurile au o animaţie credibilă atunci când este cazul. De asemenea, este de remarcat faptul că stilul folosit în Elfen Lied, fără a fi întru totul original, se distinge printr-un nivel ridicat al detaliilor şi o impresionantă variaţie cromatică. Sângele care curge din abundenţă în această serie, arată credibil, chiar dacă uneori creează de exagerare. Partea de sunet este bine realizată, pornind de la coloana sonoră pe care se regăsesc câteva track-uri remarcabile şi terminând cu ELFEN LIED Elfenlied_lucy2vocile personajelor, care sunt, în cea mai mare pare, potrivit alese şi cât se poate de credibile.
 
Seria are un final deschis, care lasă loc unei eventuale continuări. Rămâne de văzut însă dacă aceasta va apărea vreodată. Până atunci, vă recomand să urmăriţi acest anime. Nu veţi regreta.
 

Note:

Originalitate: 8 / 10
Grafică: 10 / 10
Sunet: 9 / 10
Story: 9 / 10

Overall: 9.1 / 10

Back to top Go down
https://psych.forumgratuit.ro
 
ELFEN LIED
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Psych-Illusions :: Home :: Your first forum-
Jump to: